Thursday, 19 April 2012

Bertambah seronok pakai CD






Fruity CD.... yummmmy ! hehehe macam nak geget-geget jer montot tu.

Semakin hari semakin best dan seronok pakaikan lil Dzayd CD...macam-macam print yang cantik ada sekarang, and kalau yang pocket CD tu memang boleh dapat dengan harga murah, semurah RM20.00 satu ... dulu I thought I suka pakai AI2 or AIO, but I think pocket CD, for me lah, lagi senang nak handle.  Sebab konsep pocket ni exactly like disposable diapers, cuma kalau dah kotor tu kita tak buang, kita basuh .. senang jer.  Lepas dah cuci and kering, masukkan insert siap-siap, senang nak pakai.  Kalau malam and nak keluar, I tambahkan bamboo booster jer supaya tahan lama sikit.  But Dzayd ni bukan heavy wetter, so combination tu dah ok for 5,6 hours.. kalau tak poo lah.

My stash dah bertambah, tapi taklah banyak sangat, dalam 30 plus kot. So bolehlah basuh 3 hari sekali, simpan dalam dry pail. Tapi weather sekarang tak tentukan, kadang-kadang satu hari hujan, takut jugak CD tak kering .. but so far ok lagi ... tak beli dah disposable diapers hehehe ...

But Mr Hubby selalu usik I... jimat tak beli dispo diapers tu, but duit habis kat CD lak... hehehehe okay apa.. for a good cause kan .....

Adik, jom survey kat FB.. tengok CD lagi .... weeeeeeee

Assalammualaikum,




No comments:

Post a Comment