Thursday, 19 April 2012

Injection Day

(edited entry.  salah letak immunisasi)

Petang nanti ada appointment for Dzayd's 3rd pneumococal injection and Dzai's immunisation darjah satu. Actually kat school Dzai today ada pegawai kesihatan from Pejabat/Klinik Kesihatan Daerah Gombak datang for immunisation budak Darjah 1 and Darjah 6. Its up to the parents nak bagi kebenaran nak buat kat school or buat sendiri.

We choose nak bagi immunisation kat Dzai sendiri sebab , we don't trust him hahahaha .. dia ni dah lama tak dapat injection, last I rasa 2 years ago, after Dzafri passed away sebab we all buat full check up for him. Yelah, masa tu still terkejut and trauma pasal Dzafri, takut Dzai ada simptom-simptom sakit yang we all tak nampak, masa tu we all mintak paeds kat Ampang pUteri buat blood test and Xray.. alhamdulillah , okay.. Tu lah last dia nampak jarum.

So I takut kang kena injection kat school, me and Mr Hubby tak ada, takut dia panik and the doctor, nurse or teachers tak tau nak handle dia. Lagipun dia ni kuat.. kang dia tendang doktor or nurse kat situ, haru dibuatnya.. if we all bawak dia ke paeds yang dia dah biasa jumpa and trust, plus me and Mr Hubby ada sekali, so insyaAllah, dia akan tenang sikit.. tak fikir sakit je.

Ingat nak bagi immunisation ni awal sikit from today but Mr Hubby sibuk and kebetulan free hari ni, hari yang sama ada immunisation kat school... tu pun dah bagitau his class teacher and dah sign pun kata we all tak agree diberikan kat school ... confirmed dia akan meraung, melalak bila tengok jarum nanti ...

Petang ni beramai-ramailah nak jumpa budak-budak ni fave paeds ... so Dzayd, bersedialah peha tembam itu untuk dicucuk hehehehe

No comments:

Post a Comment