Thursday, 5 April 2012

Kejadian 3 April

Last Tuesday Dzai ada cakap dengan I yang dia sick, and he doesn't want to go to school. Okay, anak I ni kadang-kadang susah sikit nak baca fikiran dia but memang I tau dia tak tahu menipu. If dia kata dia sick, dia sick lah tu.  But I takut jugak dia malas nak pergi school, tapi since dia kindie last year belum laglah dia buat excuse nak ponteng.

So when he told me he is sick, I still suruh dia ke sekolah even though I tahu yang dia ada batuk sikit-sikit. But dia happy macam biasa bila nak ke sekolah especially bila nampak van dia.

Dalam pukul 10.00am his class teacher called me kata dia muntah, twice and badan dia panas sikit. Ohh my darling Dzai... kesiannya dia/ And kebetulan masa tu, alhamdulillah Allah permudahan segalanya, Mr Hubby memang kat school tengah beli books dia.

Lepas Mr Hubby jumpa dia terus ke paeds kat Ampang Puteri.  Nothing serious cuma muntah tu paeds kata maybe kahak nak keluar.  So dia bagi ubat yang biasa Dzai ambik with antibiotik and kena nebuliser kat rumah.

Mummy terus stress sebab tak dengar cakap anak.  Dzai mc dari Selasa hari tu sampai today..insyaAllah esok kalau dia sihat mungkin akan ke sekolah balik sebab dia pun sibuk complaint boring kat rumah.

Note to myself : please listen to your darling boy when he said he is sick!


assalammualaikum,



1 comment:

  1. cian abg dzai.. tapi good boy sbb still g school.. seb baek x apa2.. dah besar dah abg dzai.. tahu dah dia sakit ke tak.. hehe

    ReplyDelete