Wednesday, 13 June 2012

Babywearing and me

My demam gila meroyan beli cloth diaper makin berkurangan... bukan dah hilang... makin kurang... hehe .. tapi datang penyakit baru ... SSC .. soft structured carrier. Oh my .. betul-betul fall in love dengan babywearing. Once dapat carik yang sesuai dengan me and baby, yang Dzayd selesa, yang senang pakai, memang senang kerja dibuatnya. No more hasle nak pasang stroller, berubet nak naik lift sebab kalau bawak stroller mana boleh naik escalator kan. Sekarang ni mana-mana tempat dah memang tak friendly stroller, I mean kalau escalator tu dorang block letak palang supaya stroller tak boleh lalu.

Tapi ada masanya I need stroller jugak.  Tengok berapa lama keluar or kat mana, whether stroller-friendly or not.

Before this I kan dah ada one ssc, custom made one.  But mana silapnya Mr Dzayd tak berapa selesa dalam tu.  YAng ring sling pun I ada, but lagilah mummy dia tak pandai pakai.  So both I let go.

Tapi I tak putus asa nak ber'babywearing' ni.  For me yang senang for me to pakai dengan cepat and pantas sebelum Dzayd mengamuk is SSC. so I google another brand for the ssc. memang banyak pilihan. yang local maker or overseas.  But again, mana pun bagus, depends dengan kesesuaian badan kita and anak plus budget di dalam bank account itu ada berapa.

Cari punya cari, 2 days before nak pegi PD hari tu, hati terpaut with this, from Jumpsac.



Chilli Red Scroll - RM339.00

After dah dapat yang hitam tu, I terus terpaut suka sangat sebab so comfy.  Dzayd pulak masuk je dalam tu terus tertidur.  Then ternampak FB Jumpsac kata buat clearance, so I bought this one hari yang sama I received the black one - RM279.20 (clearance 20% off from original price)
 Seriously, mamat ni diam jer bila duduk dalam this SSC ... bila nak pergi ke sana ke sini, masukkan dia dalam 'kangaroo sac' (Dzai said so) mummy, terus diam.. tengok-tengok dah tidur






Tapi sejak last week, mata sudah berkenan with these 





Ergo -  Petunia Pickle Bottom - harga sini RM620.00 plus plus



Boba - Lila - Harga sini dalam RM459.00 tak silap



Fengsan!!!!

1 comment:

  1. Dzayd sgt behave.. 'Auf x moh dok dalam tu kak.. bila kita letak dia wat hal.. pening kdg2.. tapi menarik tgk carrier ni

    ReplyDelete