Tuesday, 28 August 2012

looooove babywearing

I rasa dah berbulan-bulan kalau keluar, dah tak pakai stroller, wearing my ssc jer weeeee ... seronok sebab mudah pakai, cepat dan senang. kalau nak bawak stroller pun kalau keluar lama sangat , make sure tempat tu stroller friendly or kalau mr hubby nak gunakan as tempat letak barang hehe.

bukan apa, pakai ssc ni or any babywearing gear , senang dan mudah. contoh macam myself, from home i dah pakai awal-awal ssc tu , so bila dah sampai ke destinasi di tuju, i just put my dzayd dalam tu, buckle mana yang patut .. wallaaaa siap dah boleh jalan. so far anak i memang tak pernah cranky kalau dalam ssc tu. kalau nak keluarkan dia from ssc tu pun masa dalam kereta, makan, nak menyusu or i nak pergi toilet.

so far dalam collection i cuma ada ssc, tu jer yang pandai pakai sebab senang : i have boba 3g tweetie, ergo petunia pickle bottom-frolicking in fez and jumpsac orbit.

nowadays kalau keluar i suka pakai jubah, selalunya keluar mesti berjubah. if not i pakai seluar and baju yang besar2, loose one and baju panjang nak ke paras lutut ... gegirl insaf kay hehehe no more pakai baju ketat2, pendek2 ... mr hubby tak redha hahaha

anyway, ada i pernah ternampak comment ke terbaca mana-mana yang ada yang kata kalau berjubah susah nak berbabywearing.. for me tak susah. senang jer. sama kalau kita pakai baju apa pun. tak menganggu langsung pergerakan kita and kalau nak NIP (nursing in public), pilihlah jubah yang berzip or button yang panjang sampai ke dada... sama goes to kalau pakai blouse ke. kalau nak senang banyak, pakai nursing blouse or blouse yang berbutton.. selak jer , sambil berbabywearing tu , tak kisahlah ssc ke, wrap or ringsling, bolehlah nursing baby.

so, happy babywearing. remember, safety first! belilah yang original yang memang pasti tahap keselamatan carrier tu. your child's safety mesti diutamakan.

No comments:

Post a Comment