Saturday, 15 September 2012

Jamuan Merdekaraya

Today at school abang Dzai ada jamuan merdekaraya. Sebenarnya dari Isnin dia tak pergi sekolah , and mc pun sampai today but disebabkan dia excited and happy nak datang school. Lagipun i dah order cupcakes for him.

Semalam, my friend Ita and husband datang malam-malam and dalam hujan untuk hantar cupcakes and tart bentuk buah-buahan... thank you so much Ita!

I order cupcake gambar muka angry birds with fondant, cream butter icing and choc cupcake... yang bentuk fruits tu pulak tart, isi dia chocolate....teruja okay bila Ita upload dlm FB dia : Ita Sweet Tooth . so nak try lah.. sebenarnya omak dzai yang lebey hihi



This is the tart bentuk buah-buahan... dah siap dalam kotak. can choose nak kotak untuk berapa biji ikut kita, i choose for 2 biji senang budak2 nak ambik nanti

The angry bird cupcake... sedap okay.. malam tu mummy dah makan 2 hehehe fondant atas tu sedap ... interested, contact Ita : https://www.facebook.com/ItaSweetTooth



Ni kat school.  Dorang buat konsep stall gitu,kira buffet style. Setiap stall represent kelas.. ni untuk kelas darjah 1, combine 3 kelas kalau tak silap I lah... dorang punya food punyalah banyak, termasuk sumbangan parents dari segi kewangan atau food ... me give both ... sumbangan untuk hiasan stall and food ...tulah cara to show our commiment as parent...
I tak sihat sangat petang tadi, tak makan pun walaupun cikgu-cikgu tu jemput suruh join sekali... memang terbuka untuk parents sekali ... adik tu tengah excited tengok student ramai kat situ.. heran dia hahaha nasiblah ada ssc ni, sangat sangatlah berguna especially dalam keadaan orang ramai macam ni... kalau nak tolak stroller, aissshhh payah ... ada ssc ni, letak jer dalam ni, terus boleh jalan... selesa pun selesa cuma Dzayd dah semakin berat ... mummy kadang-kadang tak larats
Kesian my dzai.  He doesnt understand the buffet concept and he doesnt understand what is jamuan... dia tak ambik pun any food yang ada, walaupun kat stall darjah 1... I dah explained to him pagi tu yang dia boleh eat food yang cikgu prepare nanti, but when I saw him eating just the cupcake yang I bekalkan.. sedih pulak rasa.... memang I ada bekalkan dia cupcake 2 biji sebab macam dah agak dia takkan pandai ambik food kat meja-meja tu... memang nampak 'berbeza' dia dengan student yang lain but I guess, for him to go to school and survived sampai sekarang pun its a good thing kan... mummy ni mulalah emo tak tentu. Yang gambar tu we all suruh dia mintak drinks kat teacher ...


My handsome darling Dzai ....

2 comments:

  1. abg dzai kacak dgn baju melayu.. insyaAllah.. abg dzai akan improve lebih lagik.. lepas ni next year silap2 dia jadi tukang promote amek makanan..

    ReplyDelete