Wednesday, 26 September 2012

Jatuh at school

Last Monday, Mr Hubby jemput Dzai balik dari sekolah. Keluar jer mamat tu dari pagar sekolah, Mr Hubby tengok mulut dia , bahagian atas, berdarah.

Soal siasat di situ.

Masa tu dia berjalan dengan one of his classmate, Syahmi. We all ni pun confused dengan Dzai and Syahmi ni, dorang ni macam love-hate relationship gitu hahaha si Syahmi lah best buddy and si Syahmi jugaklah musuh ketat no. 1.  Bila Mr Hubby tanya  pasal apa berdarah, cepat-cepat Syahmi ni kata ada one boy tolak Dzai. Dzai pun explained dia jatuh masa solat (kat surau), and yang tolah dia the boy yang Syahmi cakapkan tu and Syahmi sendiri.

But Mr Hubby tak percayalah Syahmi yang buat sebab tengok jalan keluar dari kelas elok jer bersama.. bukan hari tu jer, hari lain pun sama...

Sampailah semalam , I dapat tahu the real story from Dzai class teacher.  I was sms'ing dengan Dzai class teacher pasal Dzai ni lately hilang concentration kat kelas especially masa dorang tengah buat revision for exam next week ni... sambil tu I informed lah his class teacher Dzai jatuh. Terkejut cikgu dia sebab cikgu dia balik awal last Monday.

Then petang, his teacher sms lagi, saying dia dah dapat cerita sebenar from the rest of the class .. his classmate said memang Syahmi tu yang tolak Dzai sampai jatuh berdarah mulut anak ku, then disambung dengan budak sorang lagi.

Aissssssssssshhhhhhhhhhhhhhhh

Tapi I tak naklah emo sangat, sebab mulut Dzai tu pun taklah teruk sangat tapi hati saya memang sakit menahan amarah.. but Mr Hubby kata kalau nak amaah, takkan nak marah kawan Dzai tu kan, entah-entah Dzai yang syok main lari-lari sama-sama ..



Betul jugak...

So simpan emo balik hahaha

Cuma kesian kat Syahmi, dahlah kena tegur dengan his class teacher, van driver Dzai pun dah tahu Dzai kena tolak, dia pun tegur Syahmi hahahah sure stress budak tu.

Tak pelah... experience buat Dzai.. jangan teruk sampai kena jahit dah.


1 comment:

  1. kesian abg dzai.. harap2 lepas ni xde laa aksi tolak menolak ni

    ReplyDelete