Tuesday, 18 September 2012

my new darling netbook

saya berblogging dari netbook baru saya...yeeeeyyyyyyyyyy

actually lama dah, lebih kurang seminggu. bila ada netbook sendiri baru rasa syok sikit nak buat kerja, nak berblog etc .. before this pakai ipad and mr hubby's notebook tak berapa syok .. i mean sebab bukan harta sendiri kan

mula-mula plan nak order thru online. dah order pun. i terjumpa website yang agak boleh dipercayai sebab dia punya fanpage ada 300k likes, plus tengok website pun boleh dipercayai plus after sent the order i call the customer service number memang ada orang menjawab.

tapi i cancel my order sebab , bangang punya service! beria-ia lah mentioned dalam website tu boleh COD lah, 1-4 days dapat barang lah tapi sebenarnya banyak cikadak dia... i thought all the items dalam website tu available manalah nak tahu and tak mentioned pulak yang after kita order, dorang nak kena check barang tu in stock atau tak.. then they giving me all the excuses yang nak kena check barang kat warehouse lah, nak check dengan supplier lah... WTH???

so from 1 item to another item semua tak ada stock, alasan model tak dikeluarkan lagi. so I cakaplah if model tak dikeluarkan lagi why you pun kat website and kenapa kebanyakan model not in stock... pandai lak tu recommend the brand and price yang lagi up from the original price item yang I nak... nope, bukan kedekut or budget, sebab at last I beli this netbook pun lebih mahal from harga 2 items yang I order kat website tu,cuma tak puas hati cara layanan dorang and cara terms and conditions tu tak menepati langsung apa yang dorang katakan ...

the only reason i order online sebab tak ada masa nak keluar, yelah mr hubby cuma free weekend, but weekend pun dah penuh dengan itu ini , plus masa tu Dzai tak berapa sihat malas nak keluar... errrmm dah sakit hati terpaksalah keluar jugk but nasib baiklah teringat kat wangsa walk ada kedai komputer, Asashi. Selalu gak beli barang kat sini but kat carrefour, wangsa maju brand but sekarang dorang dah tutup sana bukak kat festival city pulak.

Actually my choice is Acer, tak ada dah model tu. Then HP, dah habis pulak stock kena order malas nak tunggu. then ingat nak cuba Lenovo but the model yang I nak pun dah habis kena tunggu stock, but the sale assistant recommended me this brand Asus dari Lenovo. Memang I ada survery lah pasal Asus ni, and tengok sh
]p lain kat wangsa walk pun banyak promote Asus ni.. tengok specs dia lebih kurang okay, harga pun okay RM959.00 plus ada gift lagi, so belek lebih kurang, tengok okay and ringan , plus ada warna putih (hubby lak berkenan netbok kaler putih), so agree yang ni.

 first, I like the key.. lembut jer and warna putih tu lagi nampak keyboard I lawa hahaha
model : Asus Eee PC X101CH
 Screen tu 10" kot..cukuplah for me.. bukan I nak buat apa pun .. banyak spent time kat FB Austisme Malaysia sekarang ni, banyak infor and friends dari satu bot yang sama ;) , plus for blogging and carik infor for Dzarif.. tu jer... tak pernah pun nak download film ke apa ke , so thats why carik netbook jer, untuk penggunaan kecil-kecilan

 gift box yang ada macam-macam

 dalam gift box tu ada headphone, usb port, brush and spray untuk bersihkan screen and keyboard kot, screen protector and mouse pad and mouse
 Mula-mula nak beli antivirus yang murah jer, lupalak yang mana, tpi bila dia tanya selalu surf internet tak, then kenalah ambik yang internet protection semua.. harga rm100 but sale masa tu RM75 kalau tak silap




yang penting, ringan ;) ...

2 comments:

  1. lepas ni rajin laa akak update pasal prince2 tu semua.. especially abg dzai tuh..

    ReplyDelete
  2. rajin mmg rajin cuma masa jer kadang2 tak ada dgn si kecik tu kan, tgh belajar berdiri.. takut jatuh jer kalau ralit sikit

    ReplyDelete