Wednesday, 3 October 2012

Baby Khalifah series


Dah lama dah nak beli this Baby Khalifah series for Dzayd since dia baby tapi asyik postponed sampai time dia pandai respond sikit. And not only for Dzayd, abang Dzai pun boleh tumpang belajar sama kan.

Beli kat Bukuonline2u.com  . Harga RM90.00 + RM5.00 postage.  Very fast and efficient service.  Order hari Isnin, buat payment semua before 3pm, they post same day jugak, and semalam dapat dah...


 6 set of books dalam tu with 6 CD- Adab, Iqra, My first Arabic, My first Kalimah, Family and Solat.  But these CD kena pakai with laptop or computer tak boleh pasang kat TV, sebab dia macam learning interactive CD, ada soalan boleh jawab, so kita kena click jawapan tu

Gift yang dapat, tak taulah memang dalam set or gift dorang bagi , alhamdulillah.. yang CD tu pun free , dalam tu ada macam-macam : doa, cerita Nabi, belajar iqra, belajar Quran

Kartun dalam English, gegirl punya suara nama Aishah... cartoon pun okay, amatlah terang and seronoklah budak nak tengok.. Pasang kat Dzayd yang 10 bulan tu pun excited sampai nak pegang-pegang. And the carton tu colourful lagilah menarik perhatian budak-budak kan.

Setiap CD mengikut CD yang attached dengan buku tu.  Contoh kalau Iqra : CD dia pasal belajar Iqra lah. so far baru pasang CD Iqra and Family .. 

And buku yang dibagi tu macam activity book tu sesuai dengan umur Dzai kot.


No comments:

Post a Comment