Wednesday, 10 October 2012

books on autism spectrum - playing

I ada beli these books lama dah, few months ago. cuma dapat buat sikit-sikit jer activity from these books. so since Dzai pun dah habis exam and banyak masa terluang after balik school, haruslah mummy dia kena pandai plan dengan free time dia supaya Dzai tak boring and dia taklah mengadap toys and cartoon Ultraman tu jer.

 Playing, Laughing and Learning with children on the autism spectrum by Julia Moor
Kinokuniya RM83.41




 in this book, memang banyak activities yang boleh kita buat dengan anak. kebanyakkannya activities dalam buku ni kita boleh buat kat rumah menggunakan benda-benda yang ada dalam rumah




 contoh index activities yang boleh kita buat. ada contoh problem anak-anak autism, solution permainan yang boleh kita buat, together with list of materials yang kita perlukan dan instruction permainan


 Ini pulak buku untuk activities sesuai untuk anak yang ada masalah social and motor skills and sensory processing disorder

Early Intervention Games by Barbara Sher
Kinokuniya RM55.80


 index activities dalam buku ni . terbahagi kepada social gross motor games, social fine motor games, water games.


dalam buku ni detailed sikit. setiap activity diterangkan tujuan aktiviti, goals, materials, set up, directions, variations, what is being learned and modifications. banyak activities yang melibatkan secara berkumpulan, but kita boleh gunakan aktiviti tu untuk one to one.

No comments:

Post a Comment