Wednesday, 31 October 2012

learning material - spelling puzzle

Macm nilah I sejak dapat tahu yang Dzai ni ada learning difficulties. Pergi mana-mana mata mesti carik bahan yang sesuai untuk bantu dia belajar. Nak-nak dia kat mainstream kan, banyak dugaannya sebab dia dilayan seperti budak typical yang lain, so mummy and ayah memang banyaaaaakkkk kena bantu dia in terms of learning.


beli kat Toy R Us, KLCC - RM42.90 kot . Nak cari benda lain sebenarnya tapi tk ada so terjumpa ni, belilah yang ni sebab bagus untuk ajar Dzai mengeja in fun way 


 card dia macam ni



untuk main puzzle ni, memang kena duduk dengan Dzai sebab dia belum pandai mengeja dan membaca, but ni salah satu cara nak ajar dia spelling... namppak dia seronok jugak, and at least dia tahu and insyaAllah bila banyak kali dia tengok word tu dia boleh mengeja sendiri ...

No comments:

Post a Comment