Thursday, 8 November 2012

adik and his push walker



1.  Macam nak mesin rumput

2.  Kenapa bontot tonggek sangat dik oii?

3.  Baju semua sendat, sampai nampak his CD


Rasanya dalam sebulan dua ni Dzayd gigih nak belajar berjalan. 2 hari ni dah pandai beridir lama sikit dalam 30seconds hahaha tapi ada sekali dua jer dia menapak setapak. Rasanya dia takut lagi kot

We bought this push walker or walk and ride ni brand Playskool. Brand Fisher Price pun ada dengan satu lagi lupa pulak. Actually Mr Hubby tak berkenan sangat benda ni, tu pun after beli baru realised benda ni kurang ciri keselamatan sikit.  If your baby baru nak berjalan or baru nak belajar berjalan, tak boleh lepaskan dia sorang2 berdiri and tolak benda ni sebab wheels dia agak licin, kalau tertolak laju nanti wheels tu berjalan laju takut anak kita terjatuh. Lagipun this thing meant for 12 months and above kalau tak silap ke ada yang 9months above, tak ingat.  Apa pun tak bleh biarkan Dzayd tolak sorang-sorang, memang nak kena control takut dia tertolak laju nanti boleh jatuh.

But one thing best, after dia dah besar sikit, dah pandai berjalan and control his body balancing, benda ni boleh tukar jadi ride pulak.. jadi macam motor tu...okaylah kan masa tu sebab dia dah pandai control and dah besar sikit kaki pun dah boleh control kelajuan .


3 comments:

  1. wah dah nak jalan dah adik :-) aisyah baru jalan pegang2.. malas berdiri :-)

    ReplyDelete
  2. dulu pon Auf suka main mende ni kak.. tapi bila dah pandai jalan.. dia buat x tahu plak.. huhu

    ReplyDelete
  3. kalau nak letgo push walker ni murah2..gtau ye..sbb tgh cr utk anak..nk beli baru pun..bukan guna lama pun..huhu
    ryumaira@yahoo.com
    wassap 011-11208077

    ReplyDelete