Saturday, 22 December 2012

selamat hati lahir, anakku .. alfatihah buatmu

Today hari lahir Dzafri, 4 tahun yang dulu ..

Sekadar mengingati hari yang sungguh bermakna buat me and hubby.  Hari kami diberikan kurniaan dari Allh SWT ... hadiah yang begitu cantik dan sempurna.

Walaupun umurnya tak panjang, namun kelahirannya begitu indah dan cantik sekali.

Sentiasa segar dalam ingatan.

I told Dzai today birthday adik dia, Dzafri when we went to his place pagi tadi.

Before this I thought Dzai faham maksud kematian, tapi hari ni , sangkaan I meleset.

He doesnt understand a thing about death.

When our car sampai ke tanah perkuburan tadi, and after I told Dzai yang today Dzafri's birthday, dia melonjak gembira and told us : "yeey yeey , adik tak mati (dia belum tahu perkataan 'meninggal) ... yeeyy yeyy ayah nak ambik adik balik ..."

:(

Kerinduan yang jelas terpancar di hati abang Dzai.

Mungkin selama ini dia sangka adik Dzafri 'tinggal' di sana ... and mungkin for the reasons yang only Dzai tahu, adik 'ditinggalkan' disitu .....

Entahlah .. lepas dengar tu, me and hanya pandang mr hubby yang hanya mampu cakap, "adik dah tak ada Dzai ..."

Bukan I sorang saja yang rindu my lil teapot ni.

Ayah dia memang rindu sangat dengan Dzafri.

And now , we know , abang Dzai pun sama cuma dia tak pandai nak meluahkan saja melalui kata-kata.

Al fatihah

2 comments:

  1. sedih baca entry ni kak.. make me nangis ajerk.. al fatihah buat adik dzafri

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir adik !!!!

    al-fatihah

    ReplyDelete