Thursday, 21 February 2013

Cuci kasut


Gambar awal tahun hari tu.  Sebelum sekolah bukak lagi pun.  Tahun ni I ingat nak ajar Dzai buat kerja-kerja di rumah especailly yang berkaitan dengan dia macam basuh kasut and kapur kasut.  First year pakai kasut putih ni, last year kena pakai kasut hitam kat school lama dia.

But sampailah ke minggu lepas tak ada maknanya dia nak basuh kasut.  I know why.  Padahal kerja lain boleh jer dia tolong buat kan.  Memasak ke, sidai baju ke, angkat barang, angkat groceries, jaga adik, ambik barang adik etc .. but basuh kasut, big no for him... sebabnya, dia geli. hahaha... geli nak pegang kasut tu lembab basah je kan. and geli nak sapu kapur tu.

And nak tak nak, mummy jugak yang basuh kasut.


No comments:

Post a Comment