Saturday, 16 March 2013

Sticker book for ST session

I love using sticker book as Dzai's workbook / activity book.

Sebabnya,kids ni kan suka sticker ...  tak kisah lah sticker yang biasa ke, 3d ke, memang dorang akan suka . Dzai kalau dapat sticker kecik from his teacher pun dah happy .  Adik pun suka main sticker. 


Tak  silap beli ni dekat MPH, Alpha Angle Wangsa Maju. Harga I lupa, masa taip ni buku tu kat bawah hehe, but tak mahal sangat, I think kalau tak silap around rm16.90, not more than RM20.00. this book agak tebal jugak, and banyak sticker.


Dalam buku ni macam ni.. nampak yang tempat kosong warna biru tu, itu untuk letakkan sticker ...

Cara i gunakan buku ni dengan Dzai, I used it as our speech therapy material. Contoh this page topic dia "animals". So sebelum lekatkan sticker tu, I akan suruh Dzai ceritakan apa yang dia nampak dalam gambar tu, what kind of animals, describe the animals in the picture. so secara tak langsung , memaksa Dzai untuk bercerita apa yang dia nampak dalam gambar tu. tu sebab I cakap this kind of book bagus untuk st session.kita pun boleh introduce new words to them. after dia dah bercerita tu,then baru suruh dia lekatkan sticker. for him , its like a reward . after bercerita dapat main sticker.

I sarankan mommies yang masih tercari-cari workbook or activity book yang sesuai for your child, spent time sikit recce dekat MPH or Popular bookstore.  memang banyak buku-buku macam ni dengan harga yang murah, yang tak berapa mahal.  kalau kat Popular bookstore, sapa yang ada member card boeh dapat discount 10%, sama jugak dengan MPH, membership for kids, dapat 10% discount.

No comments:

Post a Comment