Thursday, 10 April 2014

Hospital lagi .. kali ke4

Dalam post terdahulu, I pernah tulis pasal Dzayd yang keluar masuk hospital. Until now, alhamdulillah, everytime masuk hospital, the blood tests come out negative. Semua ok, no abnormal . Even blood test to test antibody and immune system pun dah buat. Well I guess, I have one super sensitive cute boy in da house. Teringat cerita "Bubble Boy" ahaks.

And my friends and cousin, keep reminding me yang dugaan Allah bagi tanda Dia sayangkan hambaNya , cara kita lebih dekatkan kepadaNya dan nikmat yang akan kita rasai nanti, insyaAllah.

So last Wednesday, 2 march 2014, untuk kali ke 4 dalam tahun ini, just 1 week sebekum tu baru discharged from 1 night admission sebabkan early fits. Kali ni pulak viral fever , ulcer (and herpes stomalitis). Masa paeds cakap herpes tu, I pandang Mr K, dia pandang I balik. Tanjat! RUpanya herpes is not only in STD disease , heŕpes stomalitis ni quite common dgn kanak2. Okay, new things learned.

Mula-mula dia selsema hari Selasa tu. Then rabu tu we went to see our paeds, dr nasir, in the morning. Then pergi makan lunch, balik rumah, his tempmspike tp 38.8 and 39.3 at 6.00pm. Knowing demam Dzayd yang akan melonjak naik sampai pernah 40, dengan menggigilnya especially pada waktu malam, plus baru keluar hospital pasal fits, we quickly ke emergency Ampang Puteri. And yes, that night, his temp tak kurang 38.5, menggigil sepanjang malam , and demam low temp hanya selepas 72 jam. He was testes for dengue, tapi negative, alhamdulillah.

It was a tough week. Memang Dzayd refused to eat and drink sebabkan ulcer yang penuh dalam mulut sehingga ke tekak. Even selepas balik hari Ahad pun, dia masih takut-takut nak makan dan minum. Another trip to dr nasir clinic semalam but alhamdulillah, nothing serious.

InsyaAllah, semoga Dzayd bertambah sihat.. and no more admission ke hospital lagi .... tak best duduk hospital tu


Posted via Blogaway

No comments:

Post a Comment