Thursday, 5 June 2014

Art and Craft - lil' caterpillar




Last week, our house kena 'attacked' dengan ulat bulu. Ahaks. Mengerikan, menggelikan dan macam misteri nusantara pun ada sebab every morning jumpa depan rumah.

Sebabnya? My jiran kat sebelah ada pokok mangga, and rumput2 agak panjang. Masa tu dia tengah potong, tebas rumput and pokok tu , maybe all the ulat bulus migrate ke my house hahaha and plus ada renovation depan rumah. Entah bersangkut ke tak ahaks

Then the kiddos excited sebab first time tengok caterpillar. So jadilah idea for mummy to make art and craft ni.

Kertas tu I beli kat arts shop, tambah mata, pipe cleaner yang berbulu tu jadilah caterpillah ahbang Dzai. 

No comments:

Post a Comment