Sunday, 1 June 2014

Paper craft/origami at Kinokuniya





Selamat bercuti sekolah. Ahaks baru nak wish. Seperti biasa , kami tak kemana. Especially masa cuti sekolah ni, semuanya sebab nak pastikan Dzayd sihat.  Paeds pesan kalau boleh jangan bercuti masa ramai orang, especially kat pool. Dzayd kan sensitif yang amat.  But disebabkan kesian kat ahbang, we went to Morib Gold Coast (Theme Park) last week sebelum cuti sekolah start.  Sebabnya Dzai dah bising nak tidur hotel. So tak nak dia tak berhenti 'berzikir' pasal hotel ni, we all bawaklah dia.

Tadi bawak the kids to KLCC, dah janji dengan Dzai he can by anything sempena cuti sekolah ni, something yang dia boleh buat dirumah untuk isi masa lapang.  So he wants to buy Nano Block kat Kinokuniya.  Tiba-tiba nampak macam ada small group getitng ready nak buat paper craft dinosaur. And knowing that Dzai suka nak join benda macam ni, I terus tanya the staff and alhamdulillah ada spot for him.

Buat paper craft ala origami tu, buat dinosaur pulak memang favorite lah kan. Duduk diam concentrate buat. Awal-awal I told the staff that Dzai is autistic and he might need help.  Rupanya betul.  Towards the end bila semua dah siap and dia belum, dia dah start menjerit jerit "macam mana ni..saya tak siap lagi". Alhamdulillah the staff cepat2 bantu dia. Thank you so much staff of Kinokuniya KLCC this afternoon of your understanding towards my autistic child.

No comments:

Post a Comment