Friday, 7 November 2014

Lesson Plan ..lagi dan lagi dan lagi .....








Gigih membuat lesson plan, subject plan and whatsnot for Dzayd's Islamic Homeschool next year, insyaAllah. Untuk satu subjek satu hari punya plan pun nak kena rujuk 3,4 buku, nak tengok sama ada betul ke tak apa yang aku buat ni.. kang tak pasal dapat ilmu sesat lak si Hobok ni ... ahaks.  Dari monthly subject outline ke weekly schedule sampailah ke daily lesson plan.

And tengah perah idea untuk lesson plan sempena cuti sekolah for Dzai.  He has 6 weeks cuti, and my plan is .... nak teruskan mengajar reading in English. Nampaknya bacaan in BM makin improved walaupun masih merangkak, walaupun masih mempunyai masalah mengeja perkataan KVK tapi masih boleh lagi.  Cuma english agak risau sebab dia confused sebutan phonics english dan BM.

So wish me luck untuk cuti sekolah ni ... tambah lagi my parent is going to stay with us sepanjang bulan, makin manjalah dua-dua ni. 

No comments:

Post a Comment